BULAT OKUDŽAVA u Zagrebu i JUGOSLAVIJI – BULAT OKUDZHAVA, great Russian poet and singer in YUGOSLAVIA


BOKUDJAVA-front

Ovo je retka prilika da je jedan poznati umetnik snimljen na koncertu u JUGOSLAVIJI i objavljen na ploči pa ćemo mi kao ilustraciju svega toga i postaviti ceo album sa svim omotima samo za posetioce JUGOSVIRKI. BULATA OKUDŽAVU ne treba posebno predstavljati ali da se samo podsetimo on i VLADIMIR VISOCKI su sve ikone sovjetske Rusije i kao takvi zaslužuju pažnju.

OKUDŽAVA je na ovom koncertu bio u lepom društvu (Arsen dedić i Rade Šerbedžija) i možemo samo da žalimo zbog škrtosti Jugotona na dužini snimljenog materijala (možemo i da ih pljujemo).

BULAT OKUDZHAVA was a famous “authors-singer” from Soviet Union, alongside with VLADIMIR VYSOTSKY. Here for the first time we have an oportunitiy to listen the concert held in Zagreb and released through JUGOTON in Yugoslavia.

БУЛАТ ОКУЏАВА у Загребу, ЈУГОСЛАВИЈА 1978

Advertisements

About aktivista

Blogging about music, YUGOSLAVIA, archiecture, old gramophones, recordings and other stuff like LPs, Lps, cassettes, VHS all about former great YUGOSLAVIA View all posts by aktivista

4 responses to “BULAT OKUDŽAVA u Zagrebu i JUGOSLAVIJI – BULAT OKUDZHAVA, great Russian poet and singer in YUGOSLAVIA

 • Milan NS

  Imam VHS zapis Okudzave u ZG-u, emitovan 1997. na HRT-u povodom smrti Okudzave… red uzivo pesama,red intervjua HR novinara sa Okudzavom, red Arsena koji prica o pokojnom pesniku.

  Slucajno naleteh na ovaj sajt btw, svaka cast! Odoh da vidim sta imas o Muddy Waters-u u BG-u 1976 i Roriju Galageru u par YU gradova (ukljucuji i moj NS, imam fotke) 1985. Poz!

 • aktivista

  Baš mi je drago da si slučajno naleteo na ovaj sajt. Ako imaš još nekih fotografija ili karata ili postera priloži za ovaj sajt koji se brine da se ti koncerti nikada ne zaborave. Inače ona slika iz Džuboksa lepo ima napismeno da su to slike iz sva tri grada osim, valjda Beograda i Novog Sada?!

  Ajd javi se redovnije

 • Milan NS

  Specijalni izvestac Jugosvirki iz Novog Sada je konacno stavio na Youtube deo video zapisa Okudzave u Zagrebu ’78 (ovo je trebalo odavno da uradim):

  Uzivajte drugari.

 • slav

  Zdravo! Link je prestao raditi, jel može netko ponovno uploadati na net?

  Hajde, mnogo mnogo hvala!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s